Aanklacht Wilders bekend: vervolging voor aanzetten tot haat en discriminatie

Aanklacht Wilders bekend: vervolging voor aanzetten tot haat en discriminatie

199
0
DELEN
Wilders

Geert Wilders wordt aangeklaagd voor het aanzetten tot haat en discriminatie en voor belediging. Dat blijkt uit de tenlastelegging die RTL Nieuws heeft ingezien. “Met vier verschillende varianten zet het OM breed in”, zegt RTL Nieuws.

De zaak draait om Wilders’ ‘minder’-uitspraak over Marokkanen. Het gaat om twee feiten op twee locaties. Tijdens een campagnebezoek aan het Haagse stadsdeel Loosduinen op 12 maart 2014 zei Wilders dat Den Haag ‘een stad met minder lasten en als het even kan wat minder Marokkanen’ zou moeten worden. Op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen een week later vroeg Wilders de zaal met PVV-kiezers of ze meer of minder Marokkanen wilden. Het publiek scandeerde ‘minder, minder, minder

Doorgaans een geldboete
Volgens het Openbaar Ministerie heeft de PVV-leider zich ‘opzettelijk beledigend uitgelaten’ en aangezet tot haat tegen en/of discriminatie van mensen wegens hun ras.

De maximale straf op bovenstaande feiten is twee jaar cel, en is een celstraf in Nederland hoogst uitzonderlijk. Doorgaans wordt een geldboete opgelegd.

[Totaal: 1    Gemiddelde: 5/5]

Reacties

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *