Centrale banken slopen ons pensioen

Centrale banken slopen ons pensioen

771
1
DELEN
pensioen

In een redactioneel commentaar stelde NRC woensdag dat pensioen geen staatszaak is.

Daarmee reageert de krant op de dreigende korting op de pensioenen, als gevolg van het wanbeleid van de Centrale Banken, de nationale, Europese, en Amerikaanse politici, en hun economische adviseurs. Commerciële banken en verzekeringsmaatschappijen redden als ze er een puinhoop van hebben gemaakt is één ding. Maar pensioenfondsen redden die de dupe dreigen te worden, daar kan geen sprake van zijn.

Dat is een keuze.

Naar mijn smaak is het een verkeerde keuze. En dat is niet alleen omdat ik leef van een pensioen, waarvoor ik vele tientallen jaren verplicht premie af moest dragen. Terwijl ik tevens verplicht premie betaalde voor de AOW. Een ‘solidariteitsheffing‘, waarbij de werkenden betalen voor de mensen die aan het eind van hun loopbaan nog enkele jaren van hun oude dag mogen genieten, voor IJzeren Hein hen een bezoekje brengt.

De consumptie van ‘kwetsbare groepen‘ de nek omdraaien is in sommige kringen een tweede natuur. Je kunt een schitterend ‘model‘ bouwen rond de weldadige werking van het over de kling jagen van minder draagkrachtigen. In het bijzonder als ze hun ‘productieve jaren‘ achter zich hebben gelaten, en ‘hulp-behoevend‘ dreigen te worden. Zo kwamen ze in Duitsland ook op het idee van de Holocaust. Verlost van dat ‘blok aan het been‘ bleef er meer bestedingsruimte voor het aanschaffen van dingen die ‘BOEM!‘ zeiden. En Duitsland kon niet zonder, nadat het zich ten doel had gesteld Rusland te bevrijden.

Ja, dat is cru. Maar niet bezijden de waarheid.

Het afvullen van de banken met belastinggeld, en ‘funny money‘ (geld dat van de ‘drukpersen‘ rolt), werd door mensen die er écht verstand van hebben op luide toon afgeraden. Al helemaal waar het er in resulteerde dat bank- en hedgefundmanagers er met vette bonussen vandoor gingen, na bijna de hele wereldeconomie door het putje te hebben getrokken.

Het was tegen dovemansoren gericht. Triljarden vloeiden er naar de banken, en verdwenen in volledig gemanipuleerde ‘markten‘. Voor dat manipuleren werden hier en daar wat kleine jongens ‘opgehangen‘, maar overheden die geacht worden namens ons allen toezicht te houden op die zwendelaars, doen er alles aan om de ‘Grote Jongens‘ buiten beeld te houden.

The Slog‘ schreef al in 2012 dat, na alle zwendel, ‘wealth approriation‘ op het wensenlijstje stond van de mensen die van gekkigheid al niet meer weten wat ze moeten doen met hun geld. En de meeste mensen beseffen het niet, maar hun pensioen vertegenwoordigt ‘spaargeld‘. En dat is nu aan de beurt om te worden afgepakt. Door de Staat, of met de Staat verbonden Centrale Banken. Dus in die zin wel degelijk een ‘Staatszaak‘. Maar wat NRC hier bedoelt, is dat de ‘gepensioneerden‘ geen staatszaak zijn. De Staat is er voor Hogere Belangen. Banken. Het Militair-Industrieel-Complex. En het financieren van oorlog en ‘regime-change‘ acties. Het organiseren van anti-Russische propaganda, samen met die voorbeeldige Polen. Of het overhevelen van miljarden naar corrupte regimes in Turkije en Oekraïne. En ‘Pet-Projects‘ van uiteenlopende ‘bewindslieden‘, die door hun partij op het pluche zijn gehesen.

Wat ‘The Slog‘ zich afvroeg, was wat er dan zou gebeuren met de ‘vraag‘ (consumptie), als het spaargeld wordt weggesluisd richting Turkije, Oekraïne, en de waaier aan oorlogen waar we zo nodig aan deel moeten nemen. Om niet te zeggen de eindeloze reeks opvangplekken die gerealiseerd moeten worden om al die vrienden van Timmermans en Koenders uit de vrieskou te houden. En al die ‘regelneven‘ die een dik belegde boterham overhouden aan die ‘vluchtelingen-industrie‘. En de bestrijding van terreur die zo wordt geïmporteerd uit landen waar we weg hadden moeten blijven. Dat beantwoordt deels die vraag van ‘The Slog‘, voorzover dat weggesluisde pensioengeld in eigen land besteed wordt aan ‘Pet-Projects‘ en ‘regelneven‘, is het feitelijk een ‘solidariteitsheffing‘ vergelijkbaar met de AOW. Zij het dat het geld dat u had gespaard dan terecht komt bij mensen die zelf denken dat ze ‘werken‘. Terwijl ze in feite ‘water naar de zee dragen‘, en daar heel gewichtig over doen.

Waar het geld verdwijnt naar corrupte, maar ‘bevriende‘ landen die in oorlog zijn met hun eigen bevolking, en buurlanden, is dat geld gewoon weg. Foetsie. We hadden er ook iets nuttigs mee kunnen financieren. Betere zorg. ‘Groenere‘ energie. Gratis openbaar vervoer. Betaalbare woningen. Daar had ik wel wat van mijn pensioen voor in willen leveren. Maar dat is allemaal geen ‘Staatszaak‘, maar ‘Sluitpost‘, waarvoor we apart worden aangeslagen, door wetgeving die ons meer en meer verplichtingen oplegt.

[Totaal: 12    Gemiddelde: 4.4/5]

Reacties

Reacties