Dat ‘Associatieverdrag’ is een monster. Een wolf in schaapskleren

Dat ‘Associatieverdrag’ is een monster. Een wolf in schaapskleren

565
2
DELEN

Inwoners van Oekraïne die ontevreden zijn, moeten maar verkassen naar Liberia.

Niet zeuren! Het kan altijd slechter!‘, dus. Met die boodschap kwam de voormalige Amerikaanse minister van buitenlandse zaken, Condoleezza Rice, naar Kiev. En voor het uitdragen van dergelijke boodschappen wordt zij vorstelijk betaald. Nou is Liberia in zoverre een slecht voorbeeld, dat dat land al eerder eveneens het slachtoffer was van een door de VS gesteunderegime-change‘ operatie, uit de tijd dat mevrouw Rice nog formeel deel uitmaakte van de Amerikaanse regering.

In een uitvoerig artikel, geschreven voor de website ‘Orientalreview‘, met volop bronvermelding, wordt zorgvuldig uit de doeken gedaan hoe de situatie in Oekraïne nu is, sinds de ‘regime-change‘ interventie. U treft dat artikel HIER. Ook leerzaam voor mensen als Pechtold, die per privé vliegtuig lokaal een kijkje gingen nemen, om daar mensen te spreken die waren uitgezocht door een Nederlandse ondernemer met belangen in dat land. Of mensen die zijn aangewezen op de berichtgeving in de MSM (Mainstream Media), die u aan de lopende band voorliegen.

Ook als u van uw kruin tot in uw tenen meent dat het allemaal de schuld is van ‘Poetin‘, wordt het echt de hoogste tijd dat u zich probeert een beeld te vormen van wat het doet met een mens, als je ze ‘Gouden Bergen‘ in het vooruitzicht stelt, en je levert niet. Dus geheel los van de ‘schuldvraag‘. En of degenen die ‘Gouden Bergen‘ beloofden konden weten dat ze die beloften niet waar konden maken, of dat ze er echt heilig van overtuigd waren dat het allemaal wel goed zou komen.

Honger en gebrek leiden tot de opbloei van het ‘overlevingsinstinct‘. Morele grenzen vervagen. Criminaliteit neemt stuitende vormen aan. Organisaties die ‘brood op de plank‘ en een ‘dak boven het hoofd‘ bieden, dagen het centrale gezag uit. Openlijk racisme, en op etniciteit, familiebanden of religieuze associatie gerichte structuren bieden houvast. De waarde van een mensenleven valt in het niet tegen de waarde van een brood. En dat is exact wat we zien in de landen die we de afgelopen decennia hebben ‘bevrijd‘.

Dat heet ook wel ‘blowback‘. Het leidde tot Al Qaida na de ‘bevrijding‘ van Afghanistan in de jaren tachtig, en tot ISIS na de ‘bevrijding‘ van Irak. En de verdere verspreiding van het extremistische geweld via Libië en Syrië. De elementaire fout die daaraan ten grondslag ligt, is dat westerse politici en ‘denktank‘-strategen, plus de stortvloed aan ‘mensenrechtenorganisaties‘ die we kennen in ons deel van de wereld, zich onvoldoende realiseren hoe belangrijk voedsel, een dak boven je hoofd, en elementaire veiligheid zijn voor een mens. En wat er gebeurt als je dat wegneemt.

Vol onbegrip kijken we toe als de haat en het immorele geweld zich tegen ons keert. Tegen ons, degenen die hen ‘vrijheid‘ gaven. Als dynamiek binnen het menselijke handelen is het echter al vele eeuwen bekend. Hele volkeren die elkaar al eeuwen naar het leven staan, vallen elkaar snikkend in de armen na te zijn bedrogen door hun vrienden. Maar in het leven van alledag is het zelfs zo gewoon, dat we opkijken als voormalige geliefden er in slagen om zonderuitslaande brand‘ te scheiden, als de reden van die scheiding was dat één van de partners de andere bedroog.

De consequenties van dat onverantwoordelijke opportunisme waar het westen patent op heeft, waar het zich principieel opstelt als de intrigant die naar hartenlust stookt in een goed huwelijk, en na de scheiding de interesse verliest, is een pathologisch defect dat inherent is aan een systeem met ‘brood-politici‘, die betaald worden om indruk te maken op hun achterban. Als volleerde pooiers flirten ze er op los als ze ergens een mogelijkheid zien om een naïef ‘wicht‘ in te palmen, om voor hen te prostitueren. Maar zodra het arme schaap in hun ‘orbit‘ zit, volgt de ‘tucht van de markt‘. En niet zeuren! Anders ga je maar in Liberia wonen!

Dat ‘Associatieverdrag‘ is een monster. Een wolf in schaapskleren.

[Totaal: 6    Gemiddelde: 3.8/5]

Reacties

Reacties