Frans oppositielid gaat flink tekeer: “Ofwel is Abdeslam zo slim, ofwel zijn...

Frans oppositielid gaat flink tekeer: “Ofwel is Abdeslam zo slim, ofwel zijn de Belgen echt dom”

419
0
DELEN
Abdeslam,molenbeek

Ondanks het lof dat uit vele hoeken voor de Belgische politie en autoriteiten komt, spaart in de Franse media een ex-magistraat de kritiek niet. Alain Marsaud noemt ons naïef: “Ofwel was Abdeslam zo slim, ofwel zijn de Belgen echt dom. Het is waarschijnlijk dat laatste.”

Marsaud is een Frans oppositielid die ook nog de leiding heeft gehad over de terrorismebestrijding in het land. Hij is vandaag veel minder positief over de arrestatie van Abdeslam. Hij hekelt vooral dat het vier maanden geduurd heeft voor de politie hem kon vatten. “Hoe kan het dat in een land als België zo’n mislukking gebeurt?”

Naïeve Belgen

“De 130 doden in Parijs zijn te wijten aan de Belgen, aan het team in Molenbeek”, zegt hij op de Franse radio. “Ik verwacht dat de Franse regering verantwoording vraagt. Dat ze de Belgen vragen hoe ze het zo ver hebben laten komen.” Hij weigert dan ook met lof te zwaaien nu Abdeslam is opgepakt. “Dit is geen groot succes voor de Belgische veiligheidsdiensten. Ofwel is Abdeslam zo slim, ofwel zijn de Belgen echt dom. Het is waarschijnlijk dat laatste.”

Ook over de toekomst is Marsaud niet optimistisch. Hij verwacht dat Abdeslam niet voor 2020 zal worden veroordeeld. En ook over zijn aangekondigde uitlevering heeft hij zijn twijfels. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reydners (MR) zegt in Le Soir dat hij teleurgesteld is door de kritiek van de Franse politicus. Hij vindt het “betreurenswaardig om bij een ander zondebokken te gaan zoeken”. De Franse president François Hollande feliciteerde België gisteren wel met het vatten van Abdeslam.

(Bronnen: Europe 1, Le Soir)
[Totaal: 5    Gemiddelde: 4/5]

Reacties

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *