Islamitische Staat onthoofdt Belgische strijder “omdat hij hoogverraad pleegde”

Islamitische Staat onthoofdt Belgische strijder “omdat hij hoogverraad pleegde”

610
0
DELEN
Islamitische Staat,IS,onthoofding

Terreurgroep Islamitische Staat heeft dit weekend één van z’n eigen jihadisten onthoofd in Syrië. Volgens de Syrische pers zou het om een Belg gaan. Die zou hoogverraad gepleegd hebben omdat hij het gebied, dat onder controle van IS staat, wilde verlaten. “De beul onthoofdde hem nadat een functionaris van de sharia-rechtbank een verklaring had voorgelezen waarin werd uitgelegd hoe de beschuldigde zich aan zijn plicht wilde onttrekken”, zegt een anonieme bron aan ARA News.

In de Syrische stad Deir ez-Zor zijn vrijdag honderden mensen openbaar onthoofd. Eén van hen zou een Belgische jihadi zijn die volgens Syrische nieuwswebsite ARA News “hoogverraad heeft gepleegd”. Hij zou naar verluidt het IS-grondgebied hebben willen verlaten zonder dat hij daar de toestemming voor had.

IS heeft de Belg kunnen vatten toen hij wilde weglopen en werd nadien uren ondervraagd, zo rapporteert ARA News. “Na ondervraging beschuldigde IS hem van desertie en veroordeelde hem wegens hoogverraad”, vertelt een anonieme bron aan de Syrische nieuwssite. “De beul onthoofdde hem nadat een functionaris van de sharia-rechtbank een verklaring had voorgelezen waarin werd uitgelegd hoe de beschuldigde zich aan zijn plicht wilde onttrekken.”

www.pchelpdesk.info

[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]

Reacties

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *