Kosovaarse oppositie gebruikt traangas in parlement, stemming gaat gewoon door met gasmaskers

Kosovaarse oppositie gebruikt traangas in parlement, stemming gaat gewoon door met gasmaskers

116
0
DELEN
kosovo

Onwaarschijnlijk zotte beelden uit het Kosovaarse parlement. De oppositie heeft er traangas ingezet om een belangrijke stemming te boycotten. Maar de Kosovaarse parlementsleden laten zich niet doen en zetten ‘gewoon’ een gasmasker op om de stemming toch te laten doorgaan. Straf, dat zien we bij ons niet onmiddellijk gebeuren! 

De spanning is te snijden in Kosovo. De huidige regering ligt serieus onder vuur omdat die een deal heeft gemaakt met buurland Servië, die meer macht geeft aan Serviërs in Kosovo. En dat ligt historisch nogal gevoelig. Het is dan ook nog maar acht jaar geleden dat Kosovo z’n onafhankelijkheid van Servië heeft verklaard.

Al maandenlang gaan de meerderheid en de oppositie in de clinch en dat gaat ver. Heel ver. Sinds september vorig jaar gebruikt de oppositie zelfs traangas, pepperspray, fluitjes en waterflesjes om praktisch alle stemmingen in het parlement te boycotten.

Vandaag is dan ook een bijzonder belangrijke dag voor de Kosovaren: er wordt een nieuwe president gestemd. De grootste kansmaker is de huidige vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Hashim Thaci. Maar die stemming verliep niet echt – euh – vlot, om het zacht uit te drukken. De oppositie slaagde er, ondanks heel grondige veiligheidscontroles, alweer in traangas binnen te smokkelen tijdens de stemming.

Omdat de parlementsleden wel voorbereid waren op een aanval met traangas, hebben ze allemaal een gasmasker aangedaan om zo toch de stemming te kunnen laten doorgaan. En dat zorgt toch echt voor opmerkelijke beelden. Dat zien we bij ons niet direct gebeuren.

[Totaal: 2    Gemiddelde: 5/5]

Reacties

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *