Tukse leger zijn vriendjes en nog erger HELPT Islamitische Staat

Tukse leger zijn vriendjes en nog erger HELPT Islamitische Staat

474
0
DELEN
erdogan

Afgeluisterde telefoongesprekken duiden op verregaande coöperatie tussen Islamitische Staat en de strijdkrachten van Turkije. Turkse legerofficieren zouden diverse malen een hoge IS-commandant hebben ontmoet om mensensmokkel over de Syrisch-Turkse grens te coördineren.

Dat schrijft nieuwssite Today’s Zaman op basis van een bericht in het Turkse dagblad Cumhuriyet. De jihadist om wie het gaat, Mustafa Demir, is onderknuppel van het deel van het kalifaat dat aan Turkije grenst.

Volgens documenten die nu in handen zijn van Justitie in Ankara was er sprake van “vriendschappelijke communicatie” tussen de Osmaanse officieren en Demir. Deze laatste zou voor zijn bemiddelende rol ook zijn betaald door de smokkelaars. Informatie van familieleden van Turken die zich bij IS hadden gevoegd, vormde aanleiding tot het onderzoek waar de opmerkelijke contacten aan het licht kwamen.

Een andere verdachte in deze zaak heet Ilhami Balı. Hij zou opdracht hebben gegeven tot de terreuraanval in Ankara op 10 oktober vorig jaar. Bij een vreedzame demonstratie van vooral Koerdische groepen overleden 102 personen als gevolg van een dubbele zelfmoordaanslag. Betrokkenheid van IS bij dit bloedbad wordt vermoed.

Het vuile ISIS spel van Turkije in 10 punten

urkije is een NATO land. Het wordt onder andere door Nederland beschermd tegen aanvallen van anderen. Nederland heeft er Patriot systemen gestationeerd.  Het onderhandelt om in de EU te komen. Datzelfde Turkije ondertussen speelt vuil spel met ISIS. Zonder de onderhandse medewerking van Turkije zou ISIS nooit zo kunnen groeien.

Wat doet en deed Turkije voor ISIS?

  1. Eind vorig jaar was in een reportage van CNN te zien hoe ISIS strijders vanuit de hele wereld zonder problemen via een Turks vliegveld aan de grens met Syrië binnengesmokkeld konden worden. De journalist van CNN reisde met ze mee. Het gebeurde in alle openheid.

2. Momenteel bevindt ISIS zich overal aan de grens met Turkije, en wordt door datzelfde Turkije met rust gelaten.

  1.  De Koerden in Noord Koerdistan berichtten dat ISIS troepen getraind worden in Akziyaret, een dorp in Oost Turkije.
  1.  Zo’n tien procent van de ISIS strijders zijn Turks staatsburger. Er vechten, stelt de Duitse krant Die Welt, waarschijnlijk meer Turken bij ISIS dan uit welk Arabisch land dan ook.

5.   Wanneer ISIS Turkije binnenvalt, is de NATO verplicht om Turkije bij te staan. Turkije heeft zodoende zijn handen vrij. Het weet zich gesteund in de rug.

6. Reyhanli, een grensstad in Turkije, wordt door ISIS beschouwd als hun eigen winkelcentrum, blijkt uit deze reportage in de Washington Post.

7.  In Istanbul is een winkel geopend met ISIS merchandise.

8. Notabene Amerikanen trainden ISIS strijders op de Turkse luchtmachtbasis Incirlik.

  1.  ISIS vlaggen waren al eerder open en bloot te zien aan de grens met Turkije en Turkije deed er niets tegen.

10. En datzelfde Turkije zou nu bombardementen uitvoeren op ISIS? Wie gelooft dit vuile spel?

Bron http://joostniemoller.nl/2014/08/het-vuile-isis-spel-van-turkije-in-10-punten/

[Totaal: 9    Gemiddelde: 4.2/5]

Reacties

Reacties

LAAT EEN REACTIE ACHTER

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *