Ultra rechts protesteren toch in België ondanks oproep niet te komen

Ultra rechts protesteren toch in België ondanks oproep niet te komen

109
1
DELEN
ultra rechts, belgië,islam,beursplein

Zo’n 450 relschoppers protesteren tegen terreur op Beursplein, ondanks oproep om niet te komen

Ondanks de oproep om vandaag niet te komen protesteren tegen terreur in Brussel, zijn zo’n 450 mensen toch afgezakt naar het centrum van de stad. De sfeer op het Beursplein is erg gespannen: er wordt geroepen en zelfs met voetzoekers gegooid. De oproerpolitie heeft de groep relschoppers omsingeld en het plein afgesloten.

De volledige groep is in het zwart gekleed en komt naar verluidt uit Vilvoorde. Ze kwamen aan in station Brussel-Noord en trokken van daaruit verder naar het Beursgebouw. Het zou gaan om manifestanten uit extreemrechtse hoek, die gisteren al via sociale media hadden laten weten dat ze zouden gaan betogen in Brussel. “Het zijn extreemrechtse hooligans van verschillende voetbalclubs uit eerste klasse”, aldus de burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte.

Sommige van de manifestanten zijn gemaskerd en onder invloed van alcohol. Ze dragen spandoeken en scanderen onder andere “Belgian Hooligans Wij zijn thuis.”

Volgens getuigen ter plaatse wordt er ook geroepen en gescholden en gooien de ‘hooligans’ zelfs met flessen en voetzoekers.

Oproerpolitie

De politie is massaal aanwezig op het Beursplein en is erin geslaagd om de groep te omsingelen. Bovendien is het plein ondertussen ook afgesloten: niemand mag het plein nog op, maar de aanwezigen mogen het plein wél verlaten.

Ondertussen heeft de politie ook waterkanonnen ingezet om de groep uit elkaar te drijven. De sfeer is en blijft erg gespannen op het Beursplein.

[Totaal: 0    Gemiddelde: 0/5]

Reacties

Reacties